Til Menu  

Information til danske deltagere ved EMACS 2017

Er du klar til at tilmelde dig EMACS 2017 (Masters EM i atletik) - eller overvejer du blot at tilmelde dig? Så er det vigtigt at læse denne information, som er særligt målrettet de danske deltagere.

 

Baggrund - EMACS 2017

EMACS er et officielt EM i atletik, halvmaraton og kapgang for udøvere på 35 år og ældre. Der konkurreres i mere eller mindre alle atletikkens discipliner - og man opdeles i intervaller af 5 år (35-39 år, 40-44 år, 45-49 år etc.).

Der er FRI tilmelding. Dvs., at der ikke er kvalifikationskrav. Det kræver dog, at man er medlem af en forening under Dansk Atletik Forbund.

Regler og rammer for eventen er reguleret af det internationale forbund for masters (EMA) - herunder gebyret. Man skal derfor både tilmelde sig, og betale via en international hjemmeside, hvilket er ens for alle deltagere fra hele Europa.

Udover selve tilmeldingsgebyret, så pålægges der 20 euro i gebyr til Dansk Atletik Forbunds Masters-komite. Pengene går ubeskåret til at fremme mastersatletikken i Danmark.

Vi forventer over 4.000 masters atleter til EMACS i 2017 - fra mere end 40 forskellige lande. Og nu vi er ved tallet 4, så håber vi på mere end 400 danske deltagere, hvilket vil være det største danske hold nogensinde (den eksisterende rekord er 375 danskere).

 

Registrering

Absolut sidste tilmelding er 23. juni 2017. Vi håber dog på, at folk vil tilmelde sig, så snart de har besluttet sig. I øvrigt kan man bestille overnatning på hotel, vandrehjem, autoccamper plads osv. via EMACS' hjemmeside. Her skal man dog være opmærksom på begrænset tilgængelighed, hvor flere hoteller allerede begynder at have udsolgt på visse værelsestyper mv.

 

Gebyrer for deltagelse

Registrering i en øvelse/første øvelse (gælder ikke mangekamp)*:  EUR 50,-
​Registrering i efterfølgende øvelser: EUR 25,-
Mangekamp (tikamp, syvkamp og kastemangekamp): EUR 60,-
Akkreditering af gæster, medfølgende personer mv.: EUR 20,-
Atletfesten (flere info - klik her): EUR 45,-

*Som nævnt, så opkræves der desuden EUR 20,- per danske deltager, som sendes videre til masters arbejdet ved både EMACS (holdlederfunktioner mv.) samt generel fremme af mastersarbejdet. Dette gebyr fremgår på tilmeldingsformularen, så snart man har valgt, at man kommer fra Danmark.

 

Tilmelding til EMACS 2017

Tilmeldingen til EMACS 2017 er åben! - klik her

​Al tilmelding foregår online via en international side. Registreringen tager ca. 10 min at komme i gennem, da man skal oplyse en række vigtige informationer. Tilmeldingen er først aktiv, når betalingen er gennemført.

 

På tilmeldingsformularen bedes der om et licensnummer. I Dansk Atletik har man ikke licensnumre, så man lader blot feltet stå blankt. Deltagelse kræver kun, at man er medlem af en klub registreret under Dansk Atletik Forbund.

Tilmeldingen er først endeligt godkendt, når en fra Dansk Atletik Forbund har godkendt denne. Dette er dog en ren formalitet, og alle udøvere fra en godkendt dansk klub bliver selvfølgelig godkendt. Dette er en proces, som vil ske på et senere tidspunkt, så du skal ikke være nervøs over, at denne godkendelse ikke kommer med det samme.

 

Deltagelse ved EMACS

Når man er tilmeldt via EMACS' hjemmeside, så deltager man på lige vilkår med alle andre i kampen om de officielle EM medaljer! Bemærk, at man skal bære Danmarkstrøje og shorts i forbindelse med konkurrencen. Information om, hvordan man kan anskaffe sig dette kan findes via forbundets hjemmeside - klik her

 

Særligt vedrørende halvmaraton

I forbindelse med halvmaratonløbet 6. august arrangeres en åben konkurrence - et almindeligt motionsløb. Hvis man ønsker at løbe med om medaljer og officielle placeringer til EM, så skal man tilmede sig via den officielle tilmeldingsside (link ovenfor). Ønsker man blot at deltage som motionist, så skal man gå til halvmaratonløbets egen hjemmeside. Her er meget mere praktisk info (på dansk) omkring deltagelse i dette sjove løb!  

De officielle EM-løbere, vil have en særlig startgruppe, så man sikrer dem bedst mulige konkurrencevilkår.

 

Mere info om Masters Atletik i Danmark?

Ønsker du at vide mere om muligheder, regler, support osv. inden for dansk Masters Atletik, er man velkommen til at kontakte Dansk Atletik Forbunds Masterkomite. Formand for denne er Knud Høyer.

Den bedste måde at holde sig opdateret omkring aktiviteter mv. i masters-regi, er via masterkomiteens officielle facebook-side - klik her for mere info og alt det seneste nyt fra de danske mastersudøvere.